Data 2017 - Kunst Kiezel Klei - Bommelerwaard

OPEN ATELIERS

Kom op 2-3 september en 9-10 september tussen 11.00 en 17.00 uur kijken en genieten van Kunst in de Bommelerwaard. Bezoek de overzichtstentoonstelling in het voormalig UWV-gebouw aan de Boschstraat 90 in Zaltbommel en volg de door uzelf samengestelde route langs de kunstenaars, hun ateliers en overige expositielocaties.

17e editie Kunst Kiezel Klei

Stichting Kunstmin organiseert wederom een atelierroute waarbij van alles te ontdekken valt: schilderijen, beelden, keramiek, materie en sieraden. Deelnemende kunstenaars zijn professionals, autodidacten en gevorderde amateurs. Nieuw is de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops en discussies met kunstenaars.

Kunst en cultuur in de Bommelerwaard

Er is veel kunst en cultuur in de Bommelerwaard. Naast vele bekende en minder bekende professionals die een kunst of cultuur gerelateerd vak beoefenen zijn er ook veel verenigingen voor muziek, toneel, zang, kunstclubs en cursussen die voor amateurs een betekenisvolle invulling zijn. De interactie tussen professionals en amateurs is een van de speerpunten van het nieuw aangetreden bestuur van Stichting Kunstmin.

Schoolproject

Dit jaar zijn vier basisscholen in de West Bommelerwaard opgenomen in het Schoolproject dat onverminderd wordt voortgezet vanwege het belang voor de ontwikkeling van creativiteit bij kinderen. Het Schoolproject geeft in een 3-jarige cyclus alle scholen in de Bommelerwaard de gelegenheid deel te nemen aan deze door kunstenaars gegeven lessen. De kunstcaravan van Kunst Kiezel Klei bezoekt de deelnemende scholen en zal door zo’n 100 leerlingen bezocht worden.